Hoe combineer je een dienstverband met zelfstandig ondernemerschap?

Geplaatst op: 11 januari 2021 - Aangepast op: 27 januari 2021 - Dit artikel printen - Dit artikel delen

Iedere week krijgen we tientallen vragen vanuit onze leden, zowel via e-mail als telefoon. Soms zit daar een vraag tussen die we meerdere malen voorbij zien komen. Een goede reden om de vraag te beantwoorden via een artikel, zodat iedereen het antwoord kan lezen. Vandaag gaan we in op waar je op moeten letten als je vanuit een dienstverband de overstap maakt naar zelfstandig ondernemerschap. Hoe combineer je die twee?

Stapsgewijs ondernemen

Voor veel zorgprofessionals is het best spannend om zomaar over te stappen van een dienstverband naar een volwaardige zelfstandige praktijk. Om die reden starten veel ondernemers in spé stap voor stap. Zij starten bijvoorbeeld met één of twee dagen ‘facturabele’ werkzaamheden naast hun vaste dienstverband. Na verloop van tijd worden de ondernemende activiteiten uitgebreid en wordt het dienstverband afgebouwd. Het komt ook voor dat professionals een klein dienstverband aanhouden naast hun zelfstandige activiteiten, zodat ze nog enkele sociale zekerheden hebben, pensioen opbouwen en daarnaast mee kunnen liften op de bijscholingscyclus van hun werkgever. Waar je als professional ook voor kiest, het is van belang dat je op verschillende onderdelen nadenkt over wat je op orde moet hebben om aan wet- en regelgeving te voldoen.

‘Ondernemend’ of ‘ondernemer’?

De hoeveelheid uur die jij in jouw onderneming steekt, bepaalt voor een belangrijk deel of je ondernemend bent, of ondernemer bent voor de Inkomstenbelasting. Maar ook zaken als “zelfstandigheid”, “aantal opdrachtgevers” en “financiële risico’s” bepalen of je door de fiscus als ondernemer wordt aangemerkt. Die laatste, ‘IB ondernemer’ geheten, kent als voordeel dat je meer belastingkortingen krijgt dan bij ‘ondernemende’ of ‘freelance’ activiteiten.  Als je twijfelt of je door de belastingdienst als ondernemer wordt aangemerkt, doe dan de “ondernemerscheck” op hun website.

IB ondernemerschap

Bij IB ondernemerschap komen dus nog veel meer eisen kijken dan alleen het ‘urencriterium’. Claim jij IB ondernemerschap, dan mag de Belastingdienst jou op deze 10 onderdelen ondervragen. Met een aangifte voor IB ondernemerschap, zeg je dus indirect dat jij de 10 criteria redelijkerwijs op orde hebt. Daarnaast gaat de Belastingdienst er vanuit dat jij minimaal 50% van jouw werkweek in jouw onderneming stopt. 36 uur werken in de week én IB ondernemerschap claimen is dus niet heel geloofwaardig. Ook behoor je niet meer dan 70% van jouw omzet bij 1 klant vandaan te halen.

Resultaat Overige Werkzaamheden

Naast IB ondernemer, kun je er ook voor kiezen om jezelf simpelweg ‘ondernemend’ of ‘freelancer’ te noemen of zoiets. In feite ben je aan het bijverdienen op deze wijze. Dit is de route die voor veel professionals met een baan en een KvK nummer van toepassing is. Je claimt dan niet alle fiscale voordelen, maar daar staat dan tegenover dat er ook minder eisen gelden. Jij ontvangt bruto inkomsten voor de werkzaamheden die je doet en nadat jij jouw kosten aftrekt doe jij jouw belastingaangifte. Dit moeten kosten zijn die jij zelf gemaakt hebt ten gunste van de ontwikkeling van jouw onderneming. Denk hierbij aan scholing, abonnementen, een website, of andere zaken waarvan jij kunt stellen dat dit jouw onderneming ten goede gekomen is. Maak jij kosten die deels onderdeel vormen van jouw praktijk? Trek dan alleen dat deel af.

De wijze waarop je kosten mag aftrekken is voor IB ondernemerschap of ROW hetzelfde. De wijze waarop je moet bewijzen dát jij en hoé jij kosten gemaakt hebt, dus ook. Een administratie is bij beide vormen dus van toepassing. Fiscaal voordelig is de status van ROW niet, want hoewel je de mogelijkheid hebt om kosten af te trekken, kun je geen gebruik maken van de zogenaamde zelfstandigenaftrek, starterskorting en MKB vrijstelling.

Het is aan jou te bepalen óf je IB ondernemer wil zijn of een ROW status hebt. Het is jouw belastingaangifte. Per jaar mag je zelf beslissen waar je op afgerekend wil worden, zolang je je maar aan de regels houdt die gelden voor die specifieke aangifte. Waar jij voor kiest, wat jij aftrekt bij jouw aangifte, welke kosten jij in welke mate opvoert: het is aan jou om dat oordeel te vormen. Een boekhouder kan daarbij ondersteunen, maar ons advies is wel om je ook zelf voldoende in te lezen in waarom jij jouw aangifte doet zoals je doet.

Zorgaanbieder

Tot zover de inkomsten. Wat speelt er nog meer voor professionals met bijverdiensten óf een volwaardige praktijk? Naast ondernemer, is een professional met een KvK nummer ook onmiddellijk een formele ‘zorgaanbieder’. Zodra je twee of meer klanten hebt, kom je volgens de kwaliteitswet Wkkgz in het domein van zorgaanbieder. Het is van belang dat je je realiseert dat je als zorgprofessional met een KvK nummer, plichtig bent voor de Wkkgz. Sinds 1-1-2016 is dit het geval en de regelgeving voor zelfstandigen in de zorg is hierdoor fors verzwaard. SoloPartners heeft een eenvoudige tool ontwikkeld waarmee je kunt zien of jouw KvK nummer onder de Wkkgz valt. Die tool vind je hier. Het is aan de ondernemer om deze ‘sector specifieke’ regels vorm en inhoud te geven. Bij SoloPartners hebben we bij het kwaliteitslidmaatschap de Wkkgz eisen vorm gegeven voor onze leden.

Buiten dienstverband

Iedere opdracht, hoe klein ook, kan onbedoeld in een dienstverband plaats vinden, ook als je dat zelf niet wilt. De artikelen die we schrijven over hoe je een dienstverband voorkomt, of de opvolger van de wet DBA zijn dus belangrijk voor jou. Jouw opdrachtgever heeft geen weet van jouw status als ondernemer en hoeft dat ook niet te weten, zolang jij maar buiten een dienstverband blijft. Het is dus logisch dat er tussen jou en jouw opdrachtgever gewerkt wordt met een (model)overeenkomst. Immers, iedere opdracht is er één. Naast de fiscale regels van jouw ondernemerschap en de regels die gelden bij de Wkkgz, is het dus ook van belang dat jij snapt hoe de relatie tussen jou en jouw opdrachtgever in elkaar zit.

Binnen dienstverband

Nog even terug naar het begin. Als je in dienstverband werkt bij jouw werkgever, dan kan het voorkomen dat er iets in je contract staat over voor jezelf beginnen. Een concurrentiebeding of relatiebeding kan binnen jouw arbeidscontract een bepaling zijn waar je rekening mee dient te houden. Zorg ervoor dat je controleert hoe jouw arbeidscontract hiermee omgaat. Ga het gesprek met jouw werkgever aan als blijkt dat je dit bespreekbaar moet maken. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat er het beeld ontstaat dat je ten gunste van jezelf gebruik maakt van het netwerk en de positie van jouw werkgever. Probeer dat te voorkomen, door in een vroeg stadium in overleg te gaan met elkaar.

Tot zover een aantal zaken die van belang zijn als je start met ondernemen en bijverdiensten hebt. De ondernemerscheck geeft jou misschien meer duidelijkheid over jouw situatie. Verdere vragen? Ze zijn altijd welkom via ons contactformulier >>

Dit artikel delen