Kwaliteitspakket: Veel meer dan alleen een klachtenregeling

Met ons kwaliteitspakket kun je eenvoudig aan nog meer eisen van de Wkkgz, de Jeugdwet en de Wzd voldoen. Vanzelfsprekend zijn de klachtenregeling, klachtenfunctionaris en geschilleninstantie ook onderdeel van het kwaliteitspakket. Maar het kwaliteitspakket gaat nog verder in op de eisen van de Wkkgz, Wzd en de Jeugdwet en andere ondernemerseisen. Ook vind je binnen dit pakket een aantal veelgevraagde diensten terug. Je hebt al een kwaliteitspakket voor €160,- per jaar.

Cliëntendossier

Het is belangrijk dat jij kunt aantonen dat je goede zorg verleent. Je laat zo zien dat kwaliteit geen toeval is. Hiervoor is een cliëntendossier noodzakelijk. Wij geven je de mogelijkheid je eigen dossier samen te stellen met ons downloadbare cliëntendossier.

Certificaat van lidmaatschap

Je bewijs van lidmaatschap is op deze manier gemakkelijk aan te tonen bij opdrachtgevers en/of cliënten. Op deze manier kunnen zij er zeker van zijn dat jij je klachtenregeling op orde hebt en voldoet aan deze eis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg.

Vilans KICK-protocollen

De Vilans KICK-protocollen bieden één norm voor maar liefst 500 voorbehouden, risicovolle en overige zorg handelingen. Een abonnement voor deze protocollen zit in het kwaliteitspakket. Je kunt dan inloggen in de online omgeving van Vilans.

Model zorgovereenkomst

Wij bieden drie modellen van zorg overeenkomsten aan. Het pakket bevat een model behandelovereenkomst, een model overeenkomst van opdracht en een model samenwerkingsovereenkomst.

Medicatiebeleid

Het medicatiebeleid is iets anders dan een medicatieprotocol. Het medicatiebeleid gaat in op de wijze waarop jij als zorgaanbieder omgaat met medicatieverstrekking.

Incidenten melden

In dit onderdeel houd je je (bijna) incidenten en klachten bij.
Je registreert hier wat er gebeurd is, welke maatregel je hebt genomen en hoe je dit gaat voorkomen de volgende keer.

Gratis VOG

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is normaal en soms zelfs verplicht in de zorg. Daarom bieden wij jou jaarlijks de mogelijkheid om gratis een VOG aan te vragen.

Erkende klachtenregeling

Een van de vele eisen van de Wkkgz is dat je een klachtenregeling dient te hebben. Als lid van ons kwaliteitspakket heb je deze eis op orde!

Sterke belangenbehartiger

Als dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg behartigen wij jouw belangen. Wij zijn er om jou te ondersteunen, thuis, op de werkvloer, bij zorgverzekeraars en in Den Haag.

Privacyverklaring

Om jou als ondernemer te ondersteunen bieden wij jou een model privacyverklaring aan, geheel volgens de eisen van de AVG.

Eigen digitale omgeving

Hierin kan je je portfolio vullen met belangrijke documenten zoals legitimatie, CV, diploma’s, BIG-registratie, Kamer van Koophandel kopie, VOG, verzekeringen, certificaten en AGB-Code(s).

Direct lid wordenStel een vraag