Nieuws

Uitnodigingsbrief voor vaccinatie: Wijkverpleging

dinsdag 2 maart 2021    Dit artikel delen
uitnodigingsbrief vaccinatie

Het is zover: Je kunt je nu laten vaccineren als zelfstandig zorgprofessional in de wijkverpleging.

Update: Het vaccineren met AstraZeneca is tijdelijk gepauzeerd ( tot en met zondag 28 maart). Alle geplande afspraken voor een vaccinatie met AstraZeneca worden afgezegd. Meer informatie over mogelijke gevolgen voor de afspraak vind je op de website van het RIVM.

Ben jij werkzaam in opdracht van een zorgorganisatie, dan kun je een uitnodiging via hen verwachten. Behoor jij niet tot de groep wijkverpleging of heb jij al een uitnodiging ontvangen, negeer dan dit bericht.

De derde groep zorgverleners ‘Wijkverpleging en deel Wmo-ondersteuning’ is aan de beurt voor een vaccinatie tegen COVID-19 (zie de vaccinatiestrategie) en kan nu de uitnodigingsbrief aanvragen. Het AstraZeneca vaccin is in maart beperkt beschikbaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins is besloten deze groep in fases uit te nodigen. De groep wordt uitgenodigd in deze volgorde:

1. Zorgmedewerkers in wijkverpleging
2. Zorgmedewerkers Wmo-ondersteuning
3. PGB-zorgverleners (Wlz, Wmo-hh, ZvW)

Zorgmedewerkers in wijkverpleging zijn aan de beurt

De eerste groep zelfstandige zorgprofessionals is aan de beurt voor vaccinatie, en kan vanaf vandaag de uitnodigingsbrief aanvragen. Het gaat om de groep zelfstandige zorgprofessionals die in het handelsregister zijn ingeschreven met de SBI-code 88.101. En dan specifiek de zorgprofessionals die werkzaam zijn in de klasse:

  • Verpleging
  • Persoonlijke en huishoudelijke verzorging in de thuissituatie aan chronisch zieken,
    ouderen, gehandicapten en mensen die daaraan tijdelijke behoefte hebben.

Waar vind je jouw SBI-code?

Je kunt de SBI code vinden op het uittreksel van de Kamer van Koophandel. De bovenste code onder ondernemingsgegevens / activiteiten is de SBI-code van jouw hoofdactiviteit. De codes eronder zijn van jouw nevenactiviteiten.

Zorgprofessionals met de volgende klasse werkzaamheden onder SBI-code 88.101 zijn nog niet aan de beurt voor vaccinatie:

  • Assistentie tijdens de bevalling;
  • Huishoudelijke en persoonlijke verzorging van moeder en kind;
  • Geven van voorlichting over de verzorging van kind tijdens de kraamperiode.

De overheid heeft deze groep ingeschaald in de vaccinatiestrategie onder ‘Overige zorgverleners’.

Uitnodiging voor vaccinatie beschikbaar via SoloPartners

We starten eerst met de uitnodigingsbrief voor vaccinatie voor de zorgverleners die vallen onder de wijkverpleging. SoloPartners ondersteunt de overheid in dit proces, zodat zzp’ers in deze groep de mogelijkheid hebben om de uitnodiging te ontvangen. Het is vanzelfsprekend voor álle zelfstandige zorgprofessionals in de wijkverpleging mogelijk om de uitnodigingsbrief aan te vragen. Een lidmaatschap bij SoloPartners is hiervoor dus geen vereiste.

Wil jij je laten vaccineren, klik dan op onderstaande knop, je leest dan hoe je de uitnodiging kunt ontvangen. Zodra het bekend is wanneer de volgende vaccins geleverd worden, krijgen de zzp’ers die vallen onder de Wmo en PGB een uitnodiging ontvangen.

Later zijn de zorgmedewerkers Wmo-ondersteuning en PGB-zorgverleners aan de beurt. De uitnodigingsbrief voor vaccinatie wordt naar deze groepen zzp’ers verzonden zodra bekend is wanneer er weer voldoende vaccins beschikbaar zijn.  

SoloPartners, dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg

Als brancheorganisatie zetten we ons elke dag in voor zzp’ers in de zorg. Tijdens de coronacrisis hebben we ervoor gezorgd dat jullie in de eerste golf aan PBM konden komen. We zorgden ervoor dat jullie je konden laten testen en we hebben ondersteuning geboden bij het aanvragen van de zorgbonus. En nu hebben we het mogelijk gemaakt dat jullie de uitnodigingsbrief voor vaccinatie krijgen als zelfstandig zorgprofessional. Dit kunnen we doen doordat we inmiddels een achterban hebben van meer dan 16.500 leden! Wij zijn benieuwd naar hoe jullie vinden dat wij dat doen. Zou je ons een review willen geven?

Dit artikel delen