Wkkgz schoonheidsspecialiste

WKKGZ en schoonheidsspecialiste?

Ben jij een schoonheidsspecialiste en bied jij ook het volgende aan:

  • Laserbehandelingen
  • Permanente make-up

Dan ben je verplicht een klachtenregeling te hebben. Deze klachtenregeling houdt in dat je je klanten een onafhankelijke klachtenfunctionaris moet kunnen aanbieden en dat je aangesloten moet zijn bij een geschilleninstantie.

Deze verplichting ligt vast in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (de Wkkgz).
Als je niet voldoet aan deze verplichting riskeer je een boete.

Wat is er nieuw aan deze wet?

Sinds 1 januari 2017 is deze wet ook van toepassing op beroepsgroepen die niet direct met de zorg te maken hebben. Maar wel door hun handelingen fysieke schade kunnen veroorzaken bij hun klanten.
Voor de beroepsgroep schoonheidsspecialisten geldt dit alleen voor die specialisten die tevens laseren en/of permanente make-up aanbieden.

Hoe kan je aan deze verplichting voldoen?

Als je je als lid aansluit bij SoloPartners, krijg jij de beschikking over een onafhankelijke klachtenfunctionaris en word je aangesloten bij een geschilleninstantie. Je voldoet doet dan meteen aan de wettelijke verplichting om een klachtenregeling conform de Wkkgz op orde te hebben. In dit artikel lees je hoe je aan de andere onderdelen kan voldoen.

Waarom kiezen voor SoloPartners?

Wij streven ernaar om de grootste belangenbehartiger en brancheorganisatie van Nederland te worden voor onze doelgroep. Dit doen we door een breed en zeer interessant pakket aan te bieden.

Daardoor ben je verzekerd van een stem in Den Haag, want door onze grote achterban zijn wij een gesprekspartner waar naar geluisterd wordt.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van SoloPartners op zak, weet je dat je kunt rekenen op informatie over allerlei (o.a. financiële, belastingtechnische) zaken om je vak zo succesvol mogelijk uit te oefenen.

Naast het feit dat je bij ons je klachtenregeling geregeld hebt conform de Wkkgz!

Meld je nu aan en wordt lid!